Túrós-korpás pogácsa


Túrós-korpás pogácsa

25 darabhoz kb:

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg búzakorpa,
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg tehéntúró,
  • 3 dkg élesztő,
  • tej a futtatáshoz
  • 2 tojás,
  • 2 dl tejföl,

Kevés langyos tejben egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt, lisztet, korpát összemorzsoljuk, margarinnal túrót hozzáadni, a kovászt,tojásokat, tejfölt, sót. 2 óráig kelesztjük. kinyújtani, kiszaggatni,bevagdosni. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, pihentetjük, 180 fokon sütőben pirosra sütjük


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 907 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Túrós pogácsa Következő cikk: Vajas krumplipogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: