Hozzávalók:
60 g margarin,
150 g liszt,
30 g étkezési keményítő,
5 tojás, sütőpor,
a sajtkrémhez:
500 g juhsajt,
1 pohár tejföl,
1 ek. margarin,
paprika,
petrezselyemzöld.
Elkészítés:
1 liter vízzel a megsózott margarint felfőzzük, a lisztet és a keményítőt a tűzről levett edénybe szitáljuk, visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg sima masszát kapunk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásokat egymás után állandó keverés mellett, míg a tészta fényessé válik. Hozzáadjuk a sütőport és hagyjuk a tésztát kihűlni. Kizsírozott sütőlemezre nyomózsák segítségével diónyi halmokat képezünk és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük és a tetejüket azonnal levágjuk. Közben a juhsajtot a tejföllel és a margarinnal simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a piros paprikát. Tálalás előtt a pogácsákat megtöltjük, és a kalapokat ráhelyezzük.