Sajtkrémes sütemény


Sajtkrémes sütemény

Hozzávalók:

60 g margarin,

150 g liszt,

30 g étkezési keményítő,

5 tojás, sütőpor,

a sajtkrémhez:

500 g juhsajt,

1 pohár tejföl,

1 ek. margarin,

paprika,

petrezselyemzöld.

Elkészítés:

1 liter vízzel a megsózott margarint felfőzzük, a lisztet és a keményítőt a tűzről levett edénybe szitáljuk, visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg sima masszát kapunk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásokat egymás után állandó keverés mellett, míg a tészta fényessé válik. Hozzáadjuk a sütőport és hagyjuk a tésztát kihűlni. Kizsírozott sütőlemezre nyomózsák segítségével diónyi halmokat képezünk és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük és a tetejüket azonnal levágjuk. Közben a juhsajtot a tejföllel és a margarinnal simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a piros paprikát. Tálalás előtt a pogácsákat megtöltjük, és a kalapokat ráhelyezzük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,624 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Rozsos kenyény Következő cikk: Sajtos perec Ágica módra


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: