Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin,
- 50 dkg liszt,
- 1 kávéskanál só,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 dl tej,
Krémhez:
- 20 dkg margarin,
- 30 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 kávéskanál pirospaprika,
- egy csipet só
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Téglalap alakura 3-4 mm-re kinyújtjuk. A krémhez valót habosra kikeverjük, ezt is harmadoljuk, és a tésztára kenjük. Szorosan felcsavarjuk. Folpack fóliával becsavarva, keményre kifagyasztjuk a hűtőben.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük (két tepsi váltakozva kell hozzá!). A rudakból kb. 3 mm-es szeleteket vágunk, tepsibe tesszük és előmelegített sütőben (200 C fok) aranysárgára sütjük.
Sokáig elálló, ropogós és kiadós sós süteményt kapunk