Sajtos tekercs


Sajtos tekercs

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg margarin,
  • 50 dkg liszt,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 dl tej,

Krémhez:

  • 20 dkg margarin,
  • 30 dkg reszelt trappista sajt,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • egy csipet só

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Téglalap alakura 3-4 mm-re kinyújtjuk. A krémhez valót habosra kikeverjük, ezt is harmadoljuk, és a tésztára kenjük. Szorosan felcsavarjuk. Folpack fóliával becsavarva, keményre kifagyasztjuk a hűtőben.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük (két tepsi váltakozva kell hozzá!). A rudakból kb. 3 mm-es szeleteket vágunk, tepsibe tesszük és előmelegített sütőben (200 C fok) aranysárgára sütjük.

Sokáig elálló, ropogós és kiadós sós süteményt kapunk


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,435 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Sajtos roló Következő cikk: Sajtos zöldborsótorta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: