Sonkás kifli


Sonkás kifli

Hozzávalók:

  • 200 g liszt,
  • 100 dkg vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 tojás,
  • 100 ml tejföl,
  • 150 g sonka,
  • 50 g vaj,
  • pirosarany,
  • só,
  • köménymag.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, vajjal és a pirosarannyal össze keverjük. A sonkás tölteléket a háromszögletű tésztákon elosztjuk, majd a háromszögeket kifli formára feltekerjük, tojással megkenjük, megszórjuk köménymaggal, és forró sütőben megsütjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,153 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Sajtos zöldborsótorta Következő cikk: Sör kifli


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: