Sós stangli


Sós stangli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni),
  • 2 kávéskanál só,
  • kb. 3 dl tejföl,
  • 1 csomag margarin ( 250 g növényi eredetű zsíradék).

Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni. Zsírozott tepsibe tenni hézagosan és megkenni mindegyik tetejét felvert tojássárgájával. A végén megszórni köménymaggal, vagy durva sóval.

Ha szereted akkor lehet sós túrót a közepébe rakni és így feltekerni, majd megsütni.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,800 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Sós csavarós Következő cikk: Sütőtökös pogácsa


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: