Hozzávalók:
- 500 g liszt,
- 250 g margarin,
- 20 g élesztő,
- egy kk. szalakáli,
- 150 g trappista sajt,
- 1 ek.só,
- 4 tojás,
- kevés tej.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, sóval, szalkáliával elmorzsoljuk, beletesszük a reszelt sajt felét, majd egy egész tojással és 2 tojás sárgájával, az élesztővel és kevés tejjel összegyúrjuk. Fél óráig meleg helyen kelesztjük, újból összegyúrjuk, és kis cipókat formálunk belőle (kb. 5-6). A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan átvágva 12 részre vágjuk, és a háromszög szélesebbik részénél fogva feltekerjük. A kis kifliket tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben világossárgára sütjük.
Sokáig puha marad.
Bár tudjuk hogy a pizza nem magyar étel de azért említést teszünk róla mert már a Magyar konyhában is jelen van. Van amikor nincs idő valami komolyabb ételt készíteni,vagy hirtelen váratlan vendég érkezik,és nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni mert azért a vendéget illik megkínálni egy igazi finom étellel. Az is előfordulhat hogy csak egyszerűen meg kívánunk egy jó pizzát itt a lehetőség ezek után házilag is elkészíthetjük.