Alap pizza tészta másképpen


Alap pizza tészta másképpen

Hozzávalók:

  • 25 gr friss vagy 2 kávéskanál szárított élesztő,
  • 300 ml langyos víz,
  • 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt,
  • 25 gr szójaliszt (elhagyható)

Ebből a tésztamennyiségből 4 pizzát készíthetünk, amelyek egyenként 4-4 személynek elegendőek. Körülbelül 800 gr tészta vagy 4 darab 20 dkg-os pizza lesz belőle.

Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet összekeverjük és beleöntjük az élesztőt.

Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk. 5-10 percig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. Tiszta tálba tesszük, fóliával vagy konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,992 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Alap házi kenyér Következő cikk: Baromfimánia pizza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: