Zakuszkás csiga


Zakuszkás csiga

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

1 teás kanál só

1 teás kanál cukor

1 egész élesztő

1,5 dl langyos tej

1,5 dl olaj

1/4 üveg Zakuszka

 

A tejet meglangyosítom, majd beleteszem az élesztőt és a cukrot, a tetejére kevés lisztet kell szórni és hagyni felfutni. Amikor felfutott vagy dagasztógép aljába teszem + bele a sót és az olajat, majd a lisztet, vagy a szokásos módon kelt tésztát dagasztok kézzel.

 

Kb 15-20 perc kelesztés után átgyúrom a megkelt tésztát, kicsit pihentetni kell, majd négy felé vágom és téglalapokat nyújtok belőle. A téglalapokat megkenem zakuszkával, feltekerem lazán rúdnak és egy haránt ujj vastag csigákat vágok belőle.

 

Vigyázni kell, mert a tészta is nagyon lágy és a töltelék is, ezért jó és késsel lehetőleg egy vágással kell elvágni a csigákat.

  

Zsírozatlan tepsibe előmelegített sütőben, 180 C°-on 20 percig sütöm alsó-felső sütésre állítva. A csigák nem fognak leragadni, mert van elég zsíradék a tésztában is és a zakuszkában is. Tojás nem kell a tésztába sem és megkenéshez sem!


Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. augusztus 25.
Nézettség: 2,751 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: A kovászos kenyér titka Következő cikk: Alap házi kenyér


   








Megjegyzések

Kovács Lóránt
péntek, 2012. október 12. 18:36
Finom lehet...
a zakuszkával van kis eltérésem...
nem látom benne a padlizsán szemeket, s így nem zakuszka???
de lehet, hogy ez is zakuszka, csak más zakuszka...:)
Viszont meg kellene ígérd, hogy nekem is csinálsz amikor magyarországon leszek?
Kovács Lóránt
péntek, 2012. október 12. 20:30
... asszem, csinálok zakuszkát... hogy megmutassam hogyan kell:))
nojó, naaa, biztosan finom...:)
Mereteiné-Matosics Ágnes
péntek, 2012. október 12. 20:52
Most kedvet kaptam a csigához, de én azt hiszem a jó öreg kakaós csigát sütöm meg. :-))) Na mert hogy nem tettem el zakuszkát, de még nem késő talán. :-) :-D
Kovács Lóránt
hétfő, 2012. október 15. 08:58
Ok...
akkor jövőre el van tervezve egy közös zakuszkabuli. Nagyon tetszik!
Zakuszkát fogunk csinálni, s hogy mást is csináljunk akkor, lehet, hogy szilvalekvárt is, szilvaízt...és ....és talán mustot?




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: