Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 teás kanál só
1 teás kanál cukor
1 egész élesztő
1,5 dl langyos tej
1,5 dl olaj
1/4 üveg Zakuszka
A tejet meglangyosítom, majd beleteszem az élesztőt és a cukrot, a tetejére kevés lisztet kell szórni és hagyni felfutni. Amikor felfutott vagy dagasztógép aljába teszem + bele a sót és az olajat, majd a lisztet, vagy a szokásos módon kelt tésztát dagasztok kézzel.
Kb 15-20 perc kelesztés után átgyúrom a megkelt tésztát, kicsit pihentetni kell, majd négy felé vágom és téglalapokat nyújtok belőle. A téglalapokat megkenem zakuszkával, feltekerem lazán rúdnak és egy haránt ujj vastag csigákat vágok belőle.
Vigyázni kell, mert a tészta is nagyon lágy és a töltelék is, ezért jó és késsel lehetőleg egy vágással kell elvágni a csigákat.
Zsírozatlan tepsibe előmelegített sütőben, 180 C°-on 20 percig sütöm alsó-felső sütésre állítva. A csigák nem fognak leragadni, mert van elég zsíradék a tésztában is és a zakuszkában is. Tojás nem kell a tésztába sem és megkenéshez sem!
a zakuszkával van kis eltérésem...
nem látom benne a padlizsán szemeket, s így nem zakuszka???
de lehet, hogy ez is zakuszka, csak más zakuszka...:)
Viszont meg kellene ígérd, hogy nekem is csinálsz amikor magyarországon leszek?
nojó, naaa, biztosan finom...:)
akkor jövőre el van tervezve egy közös zakuszkabuli. Nagyon tetszik!
Zakuszkát fogunk csinálni, s hogy mást is csináljunk akkor, lehet, hogy szilvalekvárt is, szilvaízt...és ....és talán mustot?