Hozzávalók:
- 2 db pita tészta
- 1 kisebb fej hagyma
- 3 db paradicsom
- oregánó
- 20 dkg füslőlt sonka
- vaj
- 1 pohár tejöl
- liszt a habaráshoz
- só, bors
A tésztát rakjuk a pirítós sütő tetejére hogy ropogós legyen mire a tölteléket lekészítjük. Vágjuk kis kockákra a sonkát és a vajon pirítsuk meg. Mikor már úgy ítéljük meg ,hogy majdnem jó rakjuk hozzá az apróra vágott hagymát és ezt is pirítsuk a hússal egy kicsit. Ha a hagyma is kész a kockákra vágott paradicsomot is tegyük bele a serpenyőbe, az oregánóval együtt. Míg egyet rottyan addig a tejfölt fűszerezzük és a lisztet is tegyük bele. A tejfölt is öntsük bele a serpenyőbe és keverjük össze a többi hozzávalóval ami már megfőtt. Már csak addig főzzük míg rendesen összekeverednek a hozzávalók. Vigyázzunk arra hogy a paradicsom ne törjön össze. A pita tésztának vágjuk le az egyik csücskét és töltsük bele a finom tölteléket.