Pita


Pita

Hozzávalók:

  • 2 db pita tészta
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 db paradicsom
  • oregánó
  • 20 dkg füslőlt sonka
  • vaj
  • 1 pohár tejöl
  • liszt a habaráshoz
  • só, bors

A tésztát rakjuk a pirítós sütő tetejére hogy ropogós legyen mire a tölteléket lekészítjük. Vágjuk kis kockákra a sonkát és a vajon pirítsuk meg. Mikor már úgy ítéljük meg ,hogy majdnem jó rakjuk hozzá az apróra vágott hagymát és ezt is pirítsuk a hússal egy kicsit. Ha a hagyma is kész a kockákra vágott paradicsomot is tegyük bele a serpenyőbe, az oregánóval együtt. Míg egyet rottyan addig a tejfölt fűszerezzük és a lisztet is tegyük bele. A tejfölt is öntsük bele a serpenyőbe és keverjük össze a többi hozzávalóval ami már megfőtt. Már csak addig főzzük míg rendesen összekeverednek a hozzávalók. Vigyázzunk arra hogy a paradicsom ne törjön össze. A pita tésztának vágjuk le az egyik csücskét és töltsük bele a finom tölteléket.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,235 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Perec Következő cikk: Pizza a la "TARÁNY"


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: