Császárné pogácsája


Császárné pogácsája

Hozzávalók:

  • 20 dkg nyers, kicsontozott sertéshús,
  • 30 dkg főtt burgonya,
  • 5 dkg császárszalonna (nagyon jó hozzá a sliced bacon konzerv),
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 db egész tojás,
  • 1 közepes nagyságú ecetes uborka,
  • fél dl tej,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • ízlés szerint só,
  • 1 késhegynyi őrölt gyömbér,
  • 2-3 evőkanál finomliszt.

A sertéshúst, a meghámozott főtt burgonyát, a tisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát nagylyukú húsdarálón ledarálom, majd az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható legyen a massza. (Addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi.)

Nedves kézzel pogácsákat formázok belőle és lisztben megmártva, kiolajozott tepsire rakom. Tetejét is megkenem az olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,403 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Bundás virsli Következő cikk: Dallas pizza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: