Édes zabpogácsa


Édes zabpogácsa

Hozzávalók:

  • 1 dl margarin vagy egyéb zsiradék ízlés szerint, 
  • 2 dl porcukor, 
  • 1 dl méz, 
  • 2 db tojás, 
  • 3,5 dl átszitált finomliszt, 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna, 
  • 1 teáskanál só, 
  • 1 teáskanál fahéj, 
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg, 
  • 4 dl hántolt zab, 
  • 2 dl mazsola, 
  • 1 dl apróra vágott dióbél

Először az első négy helyen felsorolt hozzávalót keverjük össze alaposan. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat és keverjük az előzőleg megkevert masszához. Végül adjuk az egészhez a zabot, a mazsolát és a diót. Enyhén megzsírozott sütőlapra szaggassunk púpozott teáskanálnyi darabokat, egymástól mintegy 5 cm távolságra. 180° C-os sütőben süssük őket 8-10 percig. Lehűlés után 60 - 70 db enyhén édes, azonnal is fogyasztható rágnivalónk lesz, amelyek azonban jól lezárt (fém) dobozban hónapokig is eltarthatók a hűtőben.

Váratlan vendégek fogadására kiválóan alkalmas!

 

(XIX. századi recept alapján)


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,414 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Édes pogácsa Következő cikk: Egészséges házi kenyér napraforgómaggal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: