Hájaspogácsa


Hájaspogácsa

30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Időközben 25 deka lisztet 1 csomag sütőporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségű sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk. A tésztát deszkán tésztástál nagyságúra nyújtjuk, és a hájas, hideg tésztát belehajtogatjuk,utána metélt-vékonyra nyújtjuk, azután ismét vastagra hajtjuk.

Ezt még négyszer ismételjük és végül ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét gondosan megkenjük tojássárgájával és

bevagdalva, forró sütőben sütjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,435 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Gyümölcsös pizza Következő cikk: Hajtogatott töpörtyűs pogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: