Hortobágyi tepertősrudak


Hortobágyi tepertősrudak
  • 1/2 kg lisztet
  • 1 csomag sütőporral,
  • 10 deka zsírral,
  • 2 egész tojással és
  • kevés sóval

Rétestészta-keménységűre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván. Nyújtjuk, azután 25 deka vagdalt tepertőt szórva rá, hajtjuk, és ismételt hajtogatás mellett négyszer nyújtjuk.

Legvégül ujjnyi vastagra nyújtva, ujjnyi széles és hosszú darabokra vágjuk, tojással kenve bevagdaljuk. Mint a képen látható. Szép sárgára sütjük.

Igen jó teához.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,352 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Házi, omlós sajtos pogácsa Következő cikk: Húsimádó pizza


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: