Leveles túróspogácsa


Leveles túróspogácsa
  • 30 deka vajat
  • 30 deka liszttel és
  • 1 csomag sütőporral deszkán nyomkodva összedolgozunk, majd 30 deka friss tehéntúrót,
  • ízlés szerinti mennyiségű sót adva hozzá, jól meggyúrjuk.

A tésztát hatszor nyújtjuk, és kicsire összehajtjuk. Az utolsó nyújtás előtt kendőbe tesszük és lehetőleg hideg helyen 1-2 óráig pihenni hagyjuk.

Pihentetés után deszkán kisujjnyi vastagra végleg kinyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Zsírozott tepsibe téve, tetejüket gondosan tojássárgájával megkenve, forró sütőben sütjük. Könnyű, ízletes sütemény. Finom házi pogácsa.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,239 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Leveles tepertős pogácsa Következő cikk: Magyaros kolbászos pizza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: