Paprikás sonkás pogácsa


Paprikás sonkás pogácsa
  • 50 dkg lisztet,
  • 15 dkg zsírral,
  • 12 dkg főtt,
  • áttört burgonyával,
  • 1 tojással,
  • 1 dkg sütőporral és
  • kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk.

Késhegynyi őrölt borssal fűszerezzük, majd vékonyra nyújtjuk, kevés füstölt szalonna olvasztott zsírjával megfröccsentjük, majd 12 dkg darált, vagy apróra vágott főtt füstölt sonkát szórunk a tésztára. Pirospaprikával megszórjuk, és összehajtogatjuk. Még háromszor megismételjük a hajtogatást, majd 10-15 percig hűvös helyen pihentetjük. Kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, tojással megkenve pirosra sütjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,198 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Ottfelejtett pogácsa Következő cikk: Perec


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: