Sörpogácsa


Sörpogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kis üveg sör (0.33l), 
  • 20gr cukor,
  • 20gr élesztő, 
  • 500gr liszt, 
  • 50gr zsir, 
  • 200gr tepertő, 
  • 200ml tejföl,
  • 2db tojás,
  • só, örölt bors

Elkészítés:

A sört előmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, élesztőt,1 ek.lisztet elkeverjük és meleg helyen felfuttatjuk. Finomra daráljuk a tepertőt,liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt sót , borsot és a kovászt,1db tojást, majd összedolgozzuk és kb. félórát kelesztjük. Kb. 2cm vastagra nyújtjuk szimplán meghajtjuk, majd lehűtjük, pihentetjük majd duplán hajtjuk.

Kicsit pihentetjük és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük zsírral a tetejét és késsel berácsozzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással és sütőlapra téve közepes hőfokon sütőben megsütjük. Szép leveles igen finom pogácsát kapunk.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,812 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Sör-kifli Ágica módra Következő cikk: Sós csavarós


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: