Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (25 dkg graham,- 25 dkg simaliszt)
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 0.5 evőkanál só
- 5 dkg felfuttatott élesztő
- 0.5 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg apróra metélt medvehagyma levél ( ennek hiányában, friss zöldhagyma, és fokhagyma keverékével is elkészíthető)
Elkészítése:
A hagyma és a vaj kivételével a fenti anyagokból tésztát dagasztunk (kézzel), majd jól megkelesztjük. Amint a tésztánk megkelt, vékonyra kisodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és elrendezzük rajta az apróra vágott medvehagymát, majd hajtogatjuk, mint a hájas tésztát.
Kétszeri hajtogatás után kisodorjuk a tésztánkat, és megkockázzuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat (közepes szaggatóval). Tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, kicsit pihentetjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.