Medvehagymás pogácsa


Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (25 dkg graham,- 25 dkg simaliszt)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 evőkanál só
  • 5 dkg felfuttatott élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg apróra metélt medvehagyma levél ( ennek hiányában, friss zöldhagyma, és fokhagyma keverékével is elkészíthető)

 

Elkészítése:

A hagyma és a vaj kivételével a fenti anyagokból tésztát dagasztunk (kézzel), majd jól megkelesztjük. Amint a tésztánk megkelt, vékonyra kisodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és elrendezzük rajta az apróra vágott medvehagymát, majd hajtogatjuk, mint a hájas tésztát.

Kétszeri hajtogatás után kisodorjuk a tésztánkat, és megkockázzuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat (közepes szaggatóval). Tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, kicsit pihentetjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 737 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Malacpogácsa Következő cikk: Mexikói pizza

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: