Túrós pogácsa


Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg finomliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 tojás sárgája,
  • 2-3 dkg élesztő,
  • só,
  • negyed sütőpor.

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.

Tipp : a tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszínezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,285 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Túrós batyu Következő cikk: Túrós pogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: