Vajas krumplipogácsa


Vajas krumplipogácsa
  • 40 deka lisztet
  • 25 deka vajjal,
  • 20 deka áttört, főtt burgonyával,
  • 1 csomag sütőporral deszkán jól összedolgozunk,
  • majd ízlés szerint sót,
  • 1/2 deci tejfelt és
  • 1 egész tojást gyúrunk még hozzá. 
Hideg helyen pár órát pihentetjük s utána, mint a leveles tésztákat, négyszer-ötször nyújtjuk és hajtjuk, mindenkor megkenve kevés tejjel összekever egész tojással.

Legvégül kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és félóra múlva közepes tűznél szép pirosra sütjük. Igen jó teához s hideg büféhez.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,026 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Túrós-korpás pogácsa Következő cikk: Vajas pogácsa


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: