Kalács


Kalács

Fél élesztőt fel kell futtatni pici tejben, amiben egy evőkanál cukrot teszel.

Én géppel dagasztatom meg. Az üstbe teszek még 5 evőkanál cukrot, 1 teáskanál sót, 5 dkg élesztőt, 175 g kefirt, 3 pohár lisztet és mazsolát.

A legvégén beleöntöm a felfuttatott élesztőt. A gép megdagasztja és megkeleszti.

3-ba vágom, összefonom és 1/2 órát kelesztem még.

Tetejét lekenem meleg tejjel és mehet a sütőbe

Ebből készíthető bukta, kakaós csiga ,minden amihez kelt tészta kell.

 

Jó étvágyat!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 31. Szerkesztette: Fekete Margit
Nézettség: 636 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Kakaós csiga Következő cikk: Káposztás hasé

Forrás:
facebook.com


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: