Füstöltsajtos-juhtúrós pogácsa


Füstöltsajtos-juhtúrós pogácsa

Ez a pogácsa bár nem túl olcsó viszont rendkívül finom és pikáns íze miatt nálunk nagyon gyorsan fogy, fél kiló lisztből készül mégis mindig reklamálnak, hogy kevés volt :)

 

Hozzávalók: 

50 dkg liszt

25 dkg juhtúró

2,5 dl házi tejföl

10 dkg lágy margarin

2 házi tojás sárgája

csapott ek só

3 dkg élesztő

tojás a kenéshez

kb 10 dkg füstölt sajt 

 

Egy tál közepébe teszem a fehér lisztet ennek közepébe vájatot készítek és minden hozzávalót beleteszek. Ezután vagy kézzel vagy robotgéppel összedolgoztatom, jelenleg idő hiányában robotgéppel, mert közben mást is tudtam csinálni. Nem kell megijedni a tészta egyszerre lesz nagyon lágy és masszív és pont ezért akinek fáj a keze vagy gyengébb jobb, ha inkább robotgépre bízza ezt a munkát.

 

Kiveszem a robotgépből a tésztát és egy órára a hűtőbe teszem, ahol vajaspogácsához hasonlóan egyszerre fog kelni és keményebbé, dolgozhatóbbá válni. Egy óra múlva kiveszem és meghajtogatom három-négy felé, majd fél órát pihentetem utána megint hajtogatom és már nyújtom is egy haránt ujj vastagságúra. Nyújtás után kis pogácsa szaggatóval szaggatom. A pogácsák tetejét tojással kenem és reszelt füstölt sajttal szóróm, azért nem sima sajttal, mert a füstölt sajt nagyon jól kihozza a juhtúró ízét. Ma bosszankodva vettem észre, hogy a direkt ezért vett füstölt sajtomat megették így símát tettm a tetejére és tényleg nem ugyan az. 

 

 

 

180C°-on alsó-felső sütésnél 25 percet sütöm, vagy addig amíg aranysárga nem lesz.

                                      Ez az eredeti füstölt sajtos kép és isteni finom.

 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. november 7.
Nézettség: 2,747 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Tejfölös tepertős pogácsa Következő cikk: A kovászos kenyér titka


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: