Zöldfűszeres-sajtos buborékkenyér


Zöldfűszeres-sajtos buborékkenyér

Hozzávalók

1 kenyérhez:

A tésztához:

  • 7 g élesztő (instant)
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 250 ml víz
  • 750 ml búzaliszt (BL55)
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 200 g sajt - trappista (reszelt)

A kenéshez, szóráshoz:

  • 60 g petrezselyemzöld
  • 0.75 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
  • vaj (olvasztott)

Elkészítés:

Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába a sajt és a zöldfűszerek kivételével. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet, kissé ragacsos tésztát dagasztunk. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

 

Mikor megkelt a tészta, kivesszük az üstből, lisztezett asztalon belegyúrjuk a reszelt sajtot, ha ez megvan, akkor kétujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Éles késsel felvágjuk kb 40 darabkára, majd egyenként gombóccá virgoljuk őket.

 

Kivajazunk egy téglalap alakú sütőformát, lerakosgatjuk a gombócokat, pár helyen megsimogatjuk őket olvasztott vajas kenőtollal, megszórjuk a zöldfűszerrel. Mikor Az összes gombóc a tálban van, lekenjük olvasztott vajjal, ismét szórunk rá fűszert.

 

Előmelegített sütőben, 190-200 C-on kb 40-45 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megkopogtatva, kongó hangot ad a kenyérke. Süteményrácson hűlni hagyjuk.

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. március 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,002 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Velence pizza

Forrás:
www.desszert.eu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: