Tepertős pogácsa


Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (nálam: 2 dkg tk. rozsliszt, 8 dkg rétesliszt, 40 dkg finomliszt), 
  • 20 dkg darált tepertő,
  • 5 dkg zsír, 
  • 1 tojás, 
  • 3 dkg élesztő, 
  • 1 dl tej, 
  • pici cukor, 
  • kb. 2 dl tejföl, 
  • 4 mokkáskanál só, 
  • sok frissen őrölt bors

A cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszteket összekevertem a sóval, a tepertővel és a zsírral. Beleöntöttem az élesztős tejet, a tojássárgát, a tejfölt és a borsot, és nem túl puha kelt tésztát dagasztottam a kezeimmel belőle. Letakartam, duplájára kelesztettem.

Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét késsel megrácsoztam, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam, sütőpapíros tepsire tettem. 20 percet pihentettem még letakarva, majd tojásfehérjével megkentem, leheletnyi sót szórtam rá, és 200 fokos sütőben megsütöttem. Sütési idő 20-25 perc. 2 tepsivel lett belőle.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. február 6. Szerkesztette: Tölle Rozália
Nézettség: 888 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Tepertős pogácsa Következő cikk: Tiroli pizza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: