Magyar konyha - Receptek - Kenyerek, péksütemények

   

Pizzás tekercs
Hozzávalók: Tészta: 15 dkg vaj 5 dl langyos tej 5 dkg friss élesztő 1 tk cukor 1 tk só 70 dkg kenyérliszt (BL 80) 1 ek szárított bazsalikom Az élesztőt feloldom 2 dl cukros tejben, hagyom habosodni. A lisztet átszitálom, elkeverem a sóval, a bazsalikommal, majd mélyedést nyomok a közepébe és eldolgozom a maradék tejjel, az élesztővel és a felolvasztott vajjal.
Rápóti-Fekete Mónika: Kemencés kenyér sütés
Régóta készülődtem már leírni a kemence körüli csodálatos emlékeimet és élményeimet. Mi, a Borsod megyeiek előőrse, augusztus tizenhetedikén érkeztünk Bösztörpusztára tizenhét felzászlózott, felmolinózott és utánfutózott egységben. Megérkezés után férfijaink azonnal elkezdek tábort építeni és pakolni, mi, asszonyok pedig elindultunk asszonymunkát keresni.
Rozmaringos grissini zöldfűszeres tejfölös mártogatóval
A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.
Rozsos kenyény
Rozsos kenyér   Hozzávalók:   35 deka liszt 10 deka rozsliszt 5 deka kukoricaliszt 1,5 deka élesztő 2-3 deka vaj 1 csapott teáskanálnyi só 2 csapott teáskanálnyi cukor 3 deci víz   A kenyérsütőbe dobjuk az alapanyagokat, oly módon, hogy előbb a száraz alapanyagokat kevertetjük össze a géppel, majd ehhez hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és az egészet jól öss...
Sajtkrémes sütemény
Hozzávalók: 60 g margarin,150 g liszt, 30 g étkezési keményítő, 5 tojás, sütőpor,a sajtkrémhez: 500 g juhsajt, 1 pohár tejföl, 1 ek. margarin, paprika, petrezselyemzöld. Elkészítés: 1 liter vízzel a megsózott margarint felfőzzük, a lisztet és a keményítőt a tűzről levett edénybe szitáljuk, visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg sima masszát kapunk.
Sajtos perec Ágica módra
mutatós, nagyon finom! kissé időigényes. Hozzávalók: 1/2 kg liszt 1/4 kg margarin 12,5 dkg sajt (25 dkg-ot venni) 1 kávéskanál só 1 késhegynyi szalakáli 2 tojás sárgája A fentieket jól összedolgozzuk, lehetőleg este, ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt teszünk bele.Pihentetés után ceruza vastagságúra nyújtjuk.
Sajtos pogácsa
60 dkg liszt, 1 margarin, 1 tojás sárgája és egy egész tojás, 1 egész és egy fél tejföl, 25 dkg sajt, 1 szalkália, só. A sajt felét a tésztára reszeljük, felét pedig a tésztába gyúrjuk. A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, apró (kb.
Sajtos roló
Hozzávalók: Tészta: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, só. A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. Töltelék: 20 dkg margarin,  10 dkg liszt,  5 dl tej,  20 dkg sajt, 2 tojás,  só, bors.
Sajtos tekercs
Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, Krémhez: 20 dkg margarin, 30 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál pirospaprika, egy csipet só Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Téglalap alakura 3-4 mm-re kinyújtjuk.
Sajtos zöldborsótorta
Hozzávalók (8 szelethez): a tésztához: 30 dkg finomliszt, só, 15 dkg margarin, 1 tojás, a töltelékhez: 40 dkg mirelit zöldborsó, só, késhegynyi szódabikarbóna, 1 evõkanál cukor, 50 dkg tejszínes sajt, 2 evõkanál tejföl, 2-3 evõkanál búzadara, 1 mokkáskanál õrölt bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 3 tojás, 20 dkg eidami sajt, a forma kikenéséhez: vaj, a...

100 cikk | 8 / 10 oldal