Magyar konyha - Receptek - Kenyerek, péksütemények

   

Sonkás kifli
Hozzávalók: 200 g liszt, 100 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 100 ml tejföl, 150 g sonka, 50 g vaj, pirosarany, só, köménymag. Elkészítés: A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, vajjal és a pirosarannyal össze keverjük.
Sör kifli
Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g margarin, 20 g élesztő, egy kk. szalakáli, 150 g trappista sajt, 1 ek.só, 4 tojás, kevés tej. Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, sóval, szalkáliával elmorzsoljuk, beletesszük a reszelt sajt felét, majd egy egész tojással és 2 tojás sárgájával, az élesztővel és kevés tejjel összegyúrjuk.
Sör-kifli Ágica módra
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 csom élesztő fél liter tej 22 dkg zsír 2 ek. + 1 kis marék cukor: a tésztába és az élesztő futtatáshoz Az élesztőt kevés tejjel és kb 1 marék cukorral megfuttatjuk. Az alapanyagokat a futtatott élesztővel és 2 ek. cukorral összegyúrjuk, és 6 egyforma cipóra osztjuk.
Sörpogácsa
Hozzávalók: 1 kis üveg sör (0.33l),  20gr cukor, 20gr élesztő,  500gr liszt,  50gr zsir,  200gr tepertő,  200ml tejföl, 2db tojás, só, örölt bors Elkészítés: A sört előmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, élesztőt,1 ek.lisztet elkeverjük és meleg helyen felfuttatjuk.
Sós csavarós
Ez egy adag, kb 3 tepsivel lesz. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 db élesztő, 1-1,5 dl tej, só, 20 dkg trappista sajt, 1 db margarin, 3 db tojás, 3 evőkanál tejföl., só Az élesztőt felfuttatjuk 1-1,5 dl kicsit cukros tejben.
Sós stangli
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojássárgája, 4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni), 2 kávéskanál só, kb. 3 dl tejföl, 1 csomag margarin ( 250 g növényi eredetű zsíradék). Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni.
Sütőtökös pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg + kb. 10 dkg liszt 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (én most ezzel csináltam, mert épp ez volt itthon, de szerintem, működik a dolog búzaliszttel is) kb. 25 dkg sütőtökmassza (megsült sütőtökbél) 2,5 dl zabpehely vagy 2,5 dl napraforgómag 15 dkg vaj 2 dl tejföl 2,5 teáskanál só 0,3 dl akácméz élesztő kb.
Tepertős pogácsa
Hozzávalók: 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 50 dkg liszt, 40 dkg tepertő, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, fél dl fehérbor, 1 tojássárgája a kenéshez Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, egy evőkanál lisztet, összekeverjük, és langyos helyen megfuttatjuk. Közben a tepertőt megdaráljuk.
Tepertős pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt (nálam: 2 dkg tk. rozsliszt, 8 dkg rétesliszt, 40 dkg finomliszt),  20 dkg darált tepertő, 5 dkg zsír,  1 tojás,  3 dkg élesztő,  1 dl tej,  pici cukor,  kb. 2 dl tejföl,  4 mokkáskanál só,  sok frissen őrölt bors A cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszteket összekevertem a sóval, a tepertővel és a zsírral.
Tiroli pizza
feltétje: pizzaszósz,  párolt szeletelt gomba,  lila hagyma karikák,  mozzarella sajt,  bacon szalonna csíkok,  sajtmártás,  pizzafűszer,  tetejére reszelt sajt. Sajtmártás alapot lehet készen is kapni: tasakos félkész sajtszósz.

100 cikk | 9 / 10 oldal