Hozzávalók:
200 g liszt,
100 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 tojás,
100 ml tejföl,
150 g sonka,
50 g vaj,
pirosarany,
só,
köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, vajjal és a pirosarannyal össze keverjük.
Hozzávalók:
500 g liszt,
250 g margarin,
20 g élesztő,
egy kk. szalakáli,
150 g trappista sajt,
1 ek.só,
4 tojás,
kevés tej.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, sóval, szalkáliával elmorzsoljuk, beletesszük a reszelt sajt felét, majd egy egész tojással és 2 tojás sárgájával, az élesztővel és kevés tejjel összegyúrjuk.
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csom élesztő
fél liter tej
22 dkg zsír
2 ek. + 1 kis marék cukor: a tésztába és az élesztő futtatáshoz
Az élesztőt kevés tejjel és kb 1 marék cukorral megfuttatjuk.
Az alapanyagokat a futtatott élesztővel és 2 ek. cukorral összegyúrjuk, és 6 egyforma cipóra osztjuk.
Ez egy adag, kb 3 tepsivel lesz.
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 db élesztő,
1-1,5 dl tej,
só,
20 dkg trappista sajt,
1 db margarin,
3 db tojás,
3 evőkanál tejföl.,
só
Az élesztőt felfuttatjuk 1-1,5 dl kicsit cukros tejben.
Hozzávalók:
70 dkg liszt,
2 tojássárgája,
4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni),
2 kávéskanál só,
kb. 3 dl tejföl,
1 csomag margarin ( 250 g növényi eredetű zsíradék).
Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni.
Hozzávalók:
25 dkg + kb. 10 dkg liszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (én most ezzel csináltam, mert épp ez volt itthon, de szerintem, működik a dolog búzaliszttel is)
kb. 25 dkg sütőtökmassza (megsült sütőtökbél)
2,5 dl zabpehely vagy 2,5 dl napraforgómag
15 dkg vaj
2 dl tejföl
2,5 teáskanál só
0,3 dl akácméz
élesztő
kb.