Pulykaaprólék leves


Pulykaaprólék leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykaaprólék,
  • 25 dkg vegyes zöldség,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 8 dkg gomba,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 15 dkg friss zöldborsó vagy 10 dkg konzervborsó,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 tojássárga,
  • só,
  • törött bors,
  • petrezselyem-zöldje,
  • egy csepp szerecsendió.

Elkészítés:

A megtisztított pulykaaprólékot apró darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni. Miután felforrott, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A leforrázott aprólékot 1,5 liter vízben a kockákra vágott zöldséggel, a szeletekre vágott gombával, a friss zöldborsóval feltesszük főni, megsózzuk, egy kevés törött borsot, egy csepp reszelt szerecsendiót teszünk bele, és lefedve puhára főzzük. A vöröshagymát egészben főzzük bele, és tálalás előtt eltávolítjuk belőle. Világos vajas rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele, egy kevés vízzel felengedjük, a levesbe keverjük, és újból felforraljuk. Utánízesítjük, és tálaláskor a tejszínnel elkevert tojássárgáját belehabarjuk. Vajas galuskát vagy apró kis velős gombócokat teszünk a levesbe.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. október 10. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,829 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Póréhagymaleves palacsintával Következő cikk: Régeni káposztaleves tyúkhússal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: