Hozzávalók:
1 tojás, 20-25 dkg liszt, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt
pirospaprika, 3 evőkanál búzadara, só, zeller, zöldpetrezselyem, lestyán.
Elkészítés:
A tojásból és a lisztből levestésztát gyúrunk és kinyújtjuk. A szalonnát daraboljuk, kisütjük. Ebben a zsírban halványpirosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darát és a pirospaprikát. A kinyújtott tésztát ezzel a masszával ujjnyi vastagságúra megkenjük, kétszer
ráhajtjuk a tésztát és a hajtások mellett, lenyomkodjuk. Derelyevágóval elvágjuk, a csíkokat pedig háromszög alakúra formázzuk. Két liter forrásban levő vízbe sót, lestyán és zellerlevelet teszünk, belefőzzük a tésztát, majd petrezselyem zölddel megszórjuk.