Szabógallér leves


Szabógallér leves

Hozzávalók:

1 tojás, 20-25 dkg liszt, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt

pirospaprika, 3 evőkanál búzadara, só, zeller, zöldpetrezselyem, lestyán.

Elkészítés:

A tojásból és a lisztből levestésztát gyúrunk és kinyújtjuk. A szalonnát daraboljuk, kisütjük. Ebben a zsírban halványpirosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darát és a pirospaprikát. A kinyújtott tésztát ezzel a masszával ujjnyi vastagságúra megkenjük, kétszer

ráhajtjuk a tésztát és a hajtások mellett, lenyomkodjuk. Derelyevágóval elvágjuk, a csíkokat pedig háromszög alakúra formázzuk. Két liter forrásban levő vízbe sót, lestyán és zellerlevelet teszünk, belefőzzük a tésztát, majd petrezselyem zölddel megszórjuk.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2010. november 23. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,190 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Sütőtök krémleves Következő cikk: Szabógallér- vagy tűrt laskaleves 2.


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: