Paradicsom leves


Paradicsom leves

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3 zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babér levél
  • 1 ek hidegen sajtolt olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirítani, mint más leveseknél, hanem mindent egyszerre kezdünk el főzni!)

Alacsony hőmérsékleten, fedő altt, kb 1 órán at rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék!

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, levesszük tűzhelyről a lábast és botturmix segítségével sűrű pürévé dolgozzuk a levest. Át is lehet szűrni, hogy selymesebb legyen a leves – de nem muszáj.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2010. december 10. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,501 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Palócleves (videó) Következő cikk: Paraszt csorba


   








Megjegyzések

Katona Annamária
csütörtök, 2012. november 8. 14:13
Igen, épp azt néztem én is, nekem is új :)
Akarok épp csinálni és néztem milyen receptek vannak itt fenn.




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: