Csirkeaprólék-leves


Csirkeaprólék-leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeaprólék,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 15 dkg mirelit zöldborsó,
  • 5 dkg gomba,
  • 5 dkg zeller,
  • 2 kis fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • petrezselyem,
  • borsikafű vagy bors,
  • só.

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel. Ekkor tedd bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adj hozzá petrezselymet, borsot, sót. Lassú tűzön főzd, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tedd bele a borsót is. Amikor minden puha, tálalás előtt még meghintheted finomra vágott petrezselyemmel is.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,655 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Csipős-savanyú kukoricaleves Következő cikk: Csontleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: