Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeaprólék,
- 15 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 15 dkg mirelit zöldborsó,
- 5 dkg gomba,
- 5 dkg zeller,
- 2 kis fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- petrezselyem,
- borsikafű vagy bors,
- só.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel. Ekkor tedd bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adj hozzá petrezselymet, borsot, sót. Lassú tűzön főzd, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tedd bele a borsót is. Amikor minden puha, tálalás előtt még meghintheted finomra vágott petrezselyemmel is.