Csülkös krumplileves


Csülkös krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök (kb.40-50 dkg),
  • 1/2 kg krumpli,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • késhegynyi törött bors,
  • ízlés szerint só.

Elkészítés:

Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és megsózzuk, megborsozzuk. A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros borét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás elott ne felejtsük el a leves tetején összegyűlt zsírt leszedni!


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,079 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Csontleves grízgaluskával Következő cikk: Cukkíni krémleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: