
Hozzávalók:
- 1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
- 1 szál gyulai kolbász,
- 2 pár debreceni,
- 2 pár virsli,
- 1/2 kg fehér káposzta,
- 1/2 kg vörös káposzta,
- 1/2 kg savanyú káposzta,
- 2-3 karalábélevél,
- 1 csomag kapor,
- 1 evőkanál só,
- 1 teáskanál bors,
- majoranna,
- bazsalikom,
- kakukkfű,
- 3-4 babérlevél,
- 1 evőkanál gulyáskrém,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 3-4 dl tejföl
Elkészítés módja:
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fehér- és vörös káposztát, ill. karalábélevelet, majd a savanyú káposztát, a kaprot, a fűszereket. Felontjuk 1 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felöntjük további 1-2 liter vízzel. Beleaprítjuk az összes húsfeleket, a kolbászt, a debrecenit, a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfolt.
Jótékony hatását erezni fogjátok! Jó étvágyat!
Gratulálok az észrevételedhez!
Sajnos sok ilyen van közszájon.Ezt mindenkinek kéne figyelni.
Üdvözlettel.: Sándor.