Joghurtos-kapros uborkaleves


Joghurtos-kapros uborkaleves

Igazi ínyenceknek való leves! Ízeiben nagyon visszafogott, majdnem jellegtelen, mégis nagyon frissítő hatású egy nyári napon. A bor, az uborka, a kapor, és a bors különleges ízegyvelegét a citromlé és a joghurt savanyú ízhatása teszi különlegessé. Egészséges, és stílusos. Próbálja ki Ön is!

Elkészítési idő: kb 10 perc

Hozzávalók (2 adagra)

A leveshez:

  • 400 g kígyóuborka kb 1 db
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g natúr joghurt
  • 40 ml száraz fehérbor
  • 40 ml tej
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • kevés kapor

A díszítéshez:

  • friss kapor

Elkészítés

  1. Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát.
  2. Az uborkát összeturmixoljuk egy fokhagymagerezddel, a joghurttal, tejjel, fehérborral - Robochef ™.
  3. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, kaprot, és mégegyszer összeturmixoljuk.
  4. A kész uborkalevest erősen behűtve, friss kaporral díszítve tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,818 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Húsleves Következő cikk: Jókai-bableves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: