Igazi ínyenceknek való leves! Ízeiben nagyon visszafogott, majdnem jellegtelen, mégis nagyon frissítő hatású egy nyári napon. A bor, az uborka, a kapor, és a bors különleges ízegyvelegét a citromlé és a joghurt savanyú ízhatása teszi különlegessé. Egészséges, és stílusos. Próbálja ki Ön is!
Elkészítési idő: kb 10 perc
Hozzávalók (2 adagra)
A leveshez:
- 400 g kígyóuborka kb 1 db
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g natúr joghurt
- 40 ml száraz fehérbor
- 40 ml tej
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0.5 db citrom leve
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
- kevés kapor
A díszítéshez:
- friss kapor
Elkészítés
- Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát.
- Az uborkát összeturmixoljuk egy fokhagymagerezddel, a joghurttal, tejjel, fehérborral - Robochef ™.
- Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, kaprot, és mégegyszer összeturmixoljuk.
- A kész uborkalevest erősen behűtve, friss kaporral díszítve tálaljuk.