Elkészítési idő: kb 30 perc
Hozzávalók (6 adaghoz)
- 400 g csirkemell
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db nagy fehérrépa
- 70 g zeller
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagymá
- 3 nagy csipet tárkony
- só
- őrölt fehérbors
- 1500 ml alaplé
- 150 g 20%-os tejföl
- 200 g zöldborsót
- 0.5 db citrom leve
- kb 45 g liszt
- 1 evőkanál mustár
- 100 g tejszín
Elkészítés
- A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
- A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
- Vöröshagymát aprítunk.
- A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
- Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
- Fél citrom levét nyomjuk bele.
- Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
- Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
- Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.