Tárkonyos csirkeragu leves


Tárkonyos csirkeragu leves

Elkészítési idő: kb 30 perc

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 400 g csirkemell
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db nagy fehérrépa
  • 70 g zeller
  • 50 g vaj
  • 1 fej vöröshagymá
  • 3 nagy csipet tárkony
  • őrölt fehérbors
  • 1500 ml alaplé
  • 150 g 20%-os tejföl
  • 200 g zöldborsót
  • 0.5 db citrom leve
  • kb 45 g liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 100 g tejszín

Elkészítés

  1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
  3. Vöröshagymát aprítunk.
  4. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
  5. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
  6. Fél citrom levét nyomjuk bele.
  7. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
  8. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
  9. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,857 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Tárkonyos bárányleves Következő cikk: Tárkonyos disznófőleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: