Burgonya-leves


Burgonya-leves

Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztítsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlő kockákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségű vizet: három személyre egy liternyit. Egy kanál zsírt lábasba téve, pirítsunk meg benne egy kanál lisztet; tegyük ezt a zöldséges lébe kevés tört borssal; a levet szűrjük át szitán és ha újra forrni kezd, kevés sáfránnyal és apróra vágott zöldpetrezselyem-levéllel együtt a felvágott krumplikat tegyük a lébe. Ha a krumpli megfőtt, tegyünk pár kanál tejfelt is tálaláskor bele.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,774 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Brassói szász lakodalmi leves Következő cikk: Céklaleves


   








Megjegyzések

Halasz Miklos
vasárnap, 2014. március 2. 11:13
a Jokai utcaban van egy kis eterem oda szoktam bejarni ilyesmi eteleket szlgalnak fel es korekt aron tetszik a hely.amugy a Csangeri utcaban laktam az a harmadik sarokra van töle. ceklalves is jo eg a töbi amit kitetett. kellemes hetveget udvözlettel miklos



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: