Segesvári egresleves


Segesvári egresleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús, 
  • 2 szál petrezselyemgyökér, 
  • 1 kis zellergumó, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 1 kg egres, 
  • 3 evőkanál liszt, 
  • 2 dl tejföl (vagy tejszín), 
  • só, 
  • cukor, 
  • 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben kevés sóval addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A levét leszűrjük. A megtisztított, jól megmosott egrest a lében addig főzzük, amíg sárgás színe lesz. (Vigyázni kell, nehogy túlfőjön, mert akkor a bogyó felhasadhat!) Amikor már majdnem megfőtt, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tejfölt (vagy tejszínt) a liszttel simára keverjük, besűrítjük vele a levest és még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk és rámerjük a forró levest. A zöldséggel együtt tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 952 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Régeni káposztaleves tyúkhússal Következő cikk: Segesvári egresleves 2.


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: