Hozzávalók:
- húsleves (kockából),
- tejszín,
- tojássárgája,
- petrezselyem,
- snidling,
- tárkony,
- kapor,
- zellerzöld,
- fokhagyma,
- citromlé,
- zsemle.
Elkészítés:
Kockából főzz húslevest (1 liter vízhez 2 leveskockát adj ). Tejszínt keverj el tojássárgájával (2 dl tejszínhez 1-2 tojás jár), tégy bele apróra vágott petrezselymet, metélőhagymát, tárkonyt, kaprot, zellerzöldet, majd kevés levest belemerve melegítsd fel és keverd simára. A fűszeres tejszínt folyamatos keverés mellett csurgasd a levesbe, s az egészet forrald össze.
(Az utóízesítéshez használj kevés citromlevet.) A zsemlét szeleteld fel, pirítsd meg szárazon, dörzsöld be fokhagymával és tálaláskor add a leves mellé.