Erdélyi fűszeres leves


Erdélyi fűszeres leves

Hozzávalók:

  • húsleves (kockából),
  • tejszín,
  • tojássárgája,
  • petrezselyem,
  • snidling,
  • tárkony,
  • kapor,
  • zellerzöld,
  • fokhagyma,
  • citromlé,
  • zsemle.

Elkészítés:

Kockából főzz húslevest (1 liter vízhez 2 leveskockát adj ). Tejszínt keverj el tojássárgájával (2 dl tejszínhez 1-2 tojás jár), tégy bele apróra vágott petrezselymet, metélőhagymát, tárkonyt, kaprot, zellerzöldet, majd kevés levest belemerve melegítsd fel és keverd simára. A fűszeres tejszínt folyamatos keverés mellett csurgasd a levesbe, s az egészet forrald össze.

(Az utóízesítéshez használj kevés citromlevet.) A zsemlét szeleteld fel, pirítsd meg szárazon, dörzsöld be fokhagymával és tálaláskor add a leves mellé.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,139 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Erdélyi csorba borjúhúsból Következő cikk: Erdélyi gombócleves 1


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: