Tejfölös karfiolleves


Tejfölös karfiolleves

A karfiol szinte minden változatban elkészítve finom és nem utolsó szempont, hogy viszonylag rövid időt vesz igénybe a sütése, főzése, mivel hamar megpuhul.

Hozzávalók (5 főre):

  • 1 kis fej karfiol (kb 60 dkg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szál közepes sárgarépa (15 dkg)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tk vegeta
  • 1 tk só
  • 1,5 púpos ek liszt
  • 1 fakanálnyi zsír (vagy 2 ek olaj)
  • 1 pohár ( 1,75 dl ) 20 %-os tejföl
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2 púpos ek liszt
  • 0,5 tk só

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk.

A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk.

A répát 2,5 liter vízben feltesszük főni, kb 20 percig előfőzzük, majd ezt követően hozzáadjuk a karfiolt és a zöldpaprikát, beleszórjuk a vegetát és a sót.

Amikor a répa és a karfiol is megpuhult, berántjuk a levest. (Rántás: a lisztet a zsíron vagy olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hideg vízzel felengedjük, beleöntjük a levesbe és pár percig forraljuk.)

Elkészítjük a galuskát: a tojást összekeverjük a liszttel és pici sóval. Közepes lágyságú massza legyen, amit nem szabad nagyon kidolgozni. Beleszaggatjuk a levesbe.

Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

Forrás:

www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,977 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Tavaszi erőleves Következő cikk: Tejszínes zöldborsó krémleves (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: