Hozzávalók (6 főre):
- 2 doboz málna
- 2 doboz szeder
- 1 doboz áfonya
- 3 db őszibarack
- 5 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- 0,5 dl vodka
- 1 citrom
- 4 szem kardamom
Elkészítés:
A málnából és a szederből félreteszünk néhány szemet, amit majd csak tálalás előtt használunk. (Természetesen az áfonya és az őszibarack egy kis részét is félretehetjük, de én azt valahogy elfelejtettem).
A nagyobb rész málnát, szedret és áfonyát összeturmixoljuk, majd egy szűrőn keresztül egy tálba passzírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. Ezt is összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi gyümölcshöz (ezt nem kell passzírozni, mert anélkül is selymes).
Egy mozsárban a kardamom belsejét porrá törjük.
Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a kardamomot, a cukrot, a tejszínt, a vodkát, a citrom reszelt héját, valamint felének a levét, majd jól összekeverjük.
Jól lehűtjük és tálaláskor a félretett gyümölcsökkel díszítjük.
Forrás:
www.nosalty.hu