Fokhagymakrémleves


Fokhagymakrémleves

A krémlevesek előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetők.

Hozzávalók (3 főre):

  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 púpos ek liszt
  • 6 dl alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek snidling
  • 1/2 mk fehér őrölt bors

Elkészítés:

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk.
  3. Felengedjük az alaplével és felforraljuk.
  4. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és a forrásban lévő leveshez adjuk.
  5. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget.

Forrás:

www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,188 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Fokhagymakrémleves Következő cikk: Fokhagymaleves cérnametélttel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: