Lebbencsleves


Lebbencsleves

Hozzávalók: 4 személyre

  • 40 dkg burgonya
  • 8 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg lecsó
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból. A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsd üvegesre, ízesítsd lecsóval, őrölt borssal és sóval. Öntsd fel hideg vízzel és lassú tűzön főzd. Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsd világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt ad a leveshez, s így főzd készre.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,877 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Labodaleves korpaciberével Következő cikk: Magyaros gombaleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: