Hozzávalók:
- 25 dkg gomba,
- 2 dl tejföl,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 zöldpaprika,
- 1 hegyes csípős paprika,
- 1 paradicsom,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
- 1 teáskanál só,
- késhegynyi törött fekete bors.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, és az olajjal együtt fazékba rakjuk. Egy-két percnyi fonnyasztás után az edényt a tűzről lehúzzuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a tűzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, és aki szereti, karikákra vágott csípős paprikával is ízesítheti. Beletesszük a finomra metélt petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és egy-két evőkanálnyi levessel, majd a habarékot beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve néhány percig forraljuk, végül a felkockázott paradicsomot és a megmaradt petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.