Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 5 dkg lecsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- fűszerpaprika
- kömény
- só
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.
A végén engedd fel hideg vízzel, add hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverd simára. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsd be a levest, s még egyszer forrald össze.