Magyaros krumplileves


Magyaros krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg lecsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • fűszerpaprika
  • kömény

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.

A végén engedd fel hideg vízzel, add hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverd simára. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsd be a levest, s még egyszer forrald össze.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,085 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Magyaros gombócleves Következő cikk: Májgombóc (májgaluska)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: