Meggyleves


Meggyleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg meggy,
  • 6 dkg liszt,
  • csipetnyi só,
  • 1 citrom,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 dl vörösbor,
  • 2 szem szegfűszeg,
  • fahéj ízlés szerint,
  • 6 dl tej,
  • 1 dl tejszín.

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, cukros, fűszeres, vörösboros vízben puhára főzzük. A tejet, tejszínt, lisztet elkeverjük és a levesbe öntve simára keverjük. Forralás után lehűtve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,463 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Májgombóc (májgaluska) Következő cikk: Meggyleves 2.


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: