Vadgomba krémleves


Vadgomba krémleves

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg vaj,
  • 60 dkg champion gomba, vargányagomba, kucsmagomba,vagy bármilyen erdei gomba. Ha szárított gombával dolgozunk akkor azokat legalább két órával felhasználás ellőt áztassuk bő vízben,és a levét használjuk víz helyett.
  • 1 csomag bacon,
  • 3 dl főzőtejszín,
  • 2 dl tej,
  • étkezési keményítő, só, fehér bors, olaj,
  • húslé (1 liter vízhez, 4 db erőleveskocka).

Elkészítés:

Először főzzük meg a húsleves alapot, aztán tegyük félre. A gombákat apróra vágjuk, majd abba az edénybe öntjük, amiben megpirítottuk előtte a 4 fej vöröshagymát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a gombákat és sóval, illetve borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg krémes állaga nem lesz, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat.

Összeöntjük a húsleves alappal és leturmixoljuk a levest. Félrerakjuk és egy pici tejjel meg tejszínnel ízesítjük, hogy krémes állaga legyen. Majd a tűzhelyen felforraljuk és két evőkanál keményítővel készre főzzük a vadgomba krémlevest. Apróra vágott, píritott baconkockákkal tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,384 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Újházy-tyúkhúsleves Következő cikk: Viharsarki húsgombócleves (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: