Köménymagleves (rántott leves)


Köménymagleves (rántott leves)

Hozzávalók:

  • 1 kanál köménymag,
  • 1 kanál zsír vagy 2 kanál olaj,
  • ½ fej hagyma,
  • 1 kanál liszt,
  • zöldpetrezselyem,
  • pirított zsemlemorzsa és
  • ízlés szerint kevés ételízesítő valamint só szükséges.

Elkészítés:

A köménymag felét egy liter vízben, 4-5 szál zöldpetrezselyemmel és hagymával egy fél óráig forraljuk. A másik felét mozsárban finomra törjük és átszitáljuk. Közben elkészítjük a rántást, feleresztjük a leszűrt főzővízzel, ízesítjük sóval, a törött köménymaggal és az ételízesítővel. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is tehetünk bele.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,265 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Köménymagleves Következő cikk: Köménymagleves 2


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: