Köménymagleves


Köménymagleves

Hozzávalók:

  • 1 kanál köménymag,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 kanál olaj,
  • 1 kanál liszt,
  • ½ pohár bor,
  • ½ pohár tejföl.
  • zöldpetrezselyem,
  • ételízesítő, só és pirított zsemlemorzsa szükséges.

Előkészítés:

Elsőként a hagymát apróra vágjuk és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk. Beledobjuk a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet, és amikor a rántás megpirult, feleresztjük a szükséges mennyiségű vízzel.

Ízesítjük életízesítővel, sóval, beledobunk pár szál zöldpetrezselymet és hozzáöntjük a bort. Pár percig lassú tűzön forraljuk, azután kihalásszuk belőle a zöldpetrezselymet. Végezetül a tejfölt és a pirított zsemlekockát tálaláskor kínáljuk hozzá. Vagy tehetünk hozzá csurgatott tojást is,ebben az esetben a tojásokat verjük fel mintha rántottát készítenénk és villán keresztül csorgassuk a lobogó levesbe. Ilyenkor a levest folyamatosan keverni kell.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,404 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Kolozsvári gulyás Következő cikk: Köménymagleves (rántott leves)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: