Hozzávalók:
- 1 kanál köménymag,
- 1 fej hagyma,
- 1 kanál olaj,
- 1 kanál liszt,
- ½ pohár bor,
- ½ pohár tejföl.
- zöldpetrezselyem,
- ételízesítő, só és pirított zsemlemorzsa szükséges.
Előkészítés:
Elsőként a hagymát apróra vágjuk és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk. Beledobjuk a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet, és amikor a rántás megpirult, feleresztjük a szükséges mennyiségű vízzel.
Ízesítjük életízesítővel, sóval, beledobunk pár szál zöldpetrezselymet és hozzáöntjük a bort. Pár percig lassú tűzön forraljuk, azután kihalásszuk belőle a zöldpetrezselymet. Végezetül a tejfölt és a pirított zsemlekockát tálaláskor kínáljuk hozzá. Vagy tehetünk hozzá csurgatott tojást is,ebben az esetben a tojásokat verjük fel mintha rántottát készítenénk és villán keresztül csorgassuk a lobogó levesbe. Ilyenkor a levest folyamatosan keverni kell.