
hozzávalók 4 főre
- 1 kg alma
- 10 dkg méz
- 5 dkg cukor
- 1/2 citrom leves és reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 2 kk liszt
- 4-5 kisebb mentalevél
- 1 kis doboz tejföl
- só
elkészítés
A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget.
Puhára főzzük, de ne főjjön szét (ez kb. 10 perc, az alma fajtájától függően).
Az almakockák 2/3-át egy kevés lével együtt kiszedjük, és a liszttel, mentalevelekkel együtt botmixerrel pürésítjük.
A pürét visszatesszük a levesbe, és állandó keverés mellett összeforraljuk.
Levesszük a tűzről, és a pici sóval simára kevert tejfölt hozzáadjuk.
Már nem főzzük tovább.
Melegen, vagy behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Forrás: www.nosalty.hu