Mézes-mentás almakrémleves


Mézes-mentás almakrémleves

hozzávalók 4 főre

  • 1 kg alma
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 citrom leves és reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 2 kk liszt
  • 4-5 kisebb mentalevél
  • 1 kis doboz tejföl

 

elkészítés

A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget.

Puhára főzzük, de ne főjjön szét (ez kb. 10 perc, az alma fajtájától függően).

Az almakockák 2/3-át egy kevés lével együtt kiszedjük, és a liszttel, mentalevelekkel együtt botmixerrel pürésítjük.

A pürét visszatesszük a levesbe, és állandó keverés mellett összeforraljuk.

Levesszük a tűzről, és a pici sóval simára kevert tejfölt hozzáadjuk.

Már nem főzzük tovább.

Melegen, vagy behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

 

 

Forrás: www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,518 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Meggyleves 2. Következő cikk: Mezőségi lencseleves fogollyal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: