Frankfurti leves kelbimbóval


Frankfurti leves kelbimbóval

Hozzávalók:

  • 20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl illetve tejszín
  • majoranna
  • bors ízlés szerint

 Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.

Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. október 2. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,902 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Fokhagymaleves cérnametélttel Következő cikk: Füves leves


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: