Hozzávalók:
- 1 kg pacal,
- 1 kg mahacsont ,
- 20 dkg hagyma,
- 5 dkg sárgarépa,
- 5 dkg gyökér,
- 5 dkg zelller,
- 2 g töröttbors,
- tárkonyecet,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejszín,
- só.
Elkészítés:
A pacalt megmossuk, sóval bedörzsöljük és kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük. Ekkor a vizet kicseréljük rajta, hozzáadjuk a marhacsontot, az összevágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, 3 órán át lassú tüzön főzzük. Ha a pacal már teljesen megpuhult, leszűrjük, a csontot eltávolítjuk és a pacalt vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget átpasszírozzuk és a pacallal együtt visszahelyezzük a levébe. A tojássárgáját a tejszínnel a levesestálban elkeverjük, közben forró levessel óvatosan hígítjuk, majd rámerjük a levest. Borsozzuk, ecetezzük és tálaljuk.