Pacalleves kolozsváriasan


Pacalleves kolozsváriasan

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal,
  • 1 kg mahacsont ,
  • 20 dkg hagyma,
  • 5 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg gyökér,
  • 5 dkg zelller,
  • 2 g töröttbors,
  • tárkonyecet,
  • 10 dkg kukoricaliszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejszín,
  • só.

Elkészítés:

A pacalt megmossuk, sóval bedörzsöljük és kukoricaliszttel megszórva állni hagyjuk. 1-2 óra múlva ismét megmossuk, fazékba tesszük és 4 l forró vízbe helyezve 1 órán át főzzük. Ekkor a vizet kicseréljük rajta, hozzáadjuk a marhacsontot, az összevágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, 3 órán át lassú tüzön főzzük. Ha a pacal már teljesen megpuhult, leszűrjük, a csontot eltávolítjuk és a pacalt vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget átpasszírozzuk és a pacallal együtt visszahelyezzük a levébe. A tojássárgáját a tejszínnel a levesestálban elkeverjük, közben forró levessel óvatosan hígítjuk, majd rámerjük a levest. Borsozzuk, ecetezzük és tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,847 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Orjaleves 2. Következő cikk: Palócleves (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: