Sütőtök krémleves


Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 2 nagyobb burgonya,
  • 2 alma,
  • 1 fej főzőhagyma,
  • 2 - 3 evőkanál méz,
  • 1,5 l zöldség alaplé/kockából/,
  • só,
  • csipetnyi őrölt fehérbors,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • 5 dkg vaj,
  • sótlan,hámozott tökmag.

 

Elkészítés:

  1. A sütőtököt villával megszúrkáljuk,és sütőben megsütjük.
  2. Amikor megpuhult a héját lehúzzuk,magját kikaparjuk és húsát felkockázzuk.
  3. A meghámozott és kockára vágott burgonyát és almát kevés vízben puhára pároljuk.
  4. A léből kiszedjük a megpuhult almát,burgonyát.
  5. A levét pótoljuk vízzel,és a zöldség alaplevet is elkészítjük.
  6. A felolvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát,ráöntjük a mézet és picit karamellizáljuk.
  7. Beleforgatjuk a puha sütőtököt,almát és burgonyát,felöntjük az alaplével,fűszerezzük a borssal,hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel krémes állagúra pépesítjük.
  8. Ha túl sűrűnek érezzük,tejszínnel hígítjuk.
  9.  A tökmagot serpenyőben megpirítjuk,és tálaláskor megszórjuk vele a levest.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. december 16. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,705 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Suhantott leves Következő cikk: Szabógallér leves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: